zondag 30 mei 2010

Zondag 30 Mei Mauleon Licharre-Ordiarp-St. Just Ibarre 20 km

Eerst een par km langs de prov. weg gelopen en daarna een klein smal weggetje door het bos, lekker rustig lopen, stilte en alleen het geluid van vogels, heerlijk.
Het was nog droog toen ik wegging, maar om elf uur begon het te regenen, hele fijne regen en langzaam begon het harder te regenen, het regenpak maar aan, alhoewel dat wel benouwd is met die warmte.
Je kan de bosgeuren goed ruiken als het regent, wat lekker is dat, eigenlijk zou je willen dat het voor de geur zou willen dat het voor de geur zou blijven regenen, maar als het dr4oog is loopt het wat soepeler.
Hier in deze srteek zie je dat je nu te maken hebt met Baskische invloeden, zoals dubbele plaatsnamen in Frans en Baskisch, dat is wel even wennen.
St. Just Ibarre is een klein dorpje, een kerk , hotel- restaurant en een paar huizen, maar je moet ergens overnachten toch.

3 opmerkingen:

  1. hallo ome co hoe is ik hoop van goed en u bent al weer een aardig stukje verder en ik heb goed nieuws want stichting DUPLA heeft een donatie gekregen voor de snoezelruimte ik weet niet hoeveel maar dat zoek ik nog wel voor u op succes verder en gr v ingrid mulder

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo ome co ik heb nog even gekeken naar het bedrag voor de snoeselruimte van dupla maar er stond geen bedrag bij helaas gr v ingrid mulder

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He pap,

    Daar zijn we weer! Terug van weggeweest. We zijn vorige week vrijdagochtend vroeg vertrokken naar Noorwegen om daar oa Sander en Kirsten op te zoeken en te genieten van de stilte en de prachtige natuur. Gistermiddag rond 16.30uur zijn we weer thuis gekomen, tot grote blijdschap van Lars, want die heeft, denken we, last van heimwee.

    We hebben net alle verhalen weer gelezen van de afgelopen 1 1/2 week. U schiet al lekker op, alleen het weer werkt nog steeds niet erg mee. Als u straks in de Pyreneen bent zal ook we een stuk kouder zijn, zeker als de sneeuw er nog ligt.
    Morgen is het bij ons een klein beetje feest, maar dat zal u niet ontgaan zijn. Onze kleine boef van een Floor wordt dan alweer 2, maar we vieren het woensdag. Mam komt dan gezellig bij ons eten.

    Lars heeft morgen z'n 1e schoolreisje en gaat naar het Sprookjesbos in Enkhuizen.

    Heel erg veel succes verder en u ziet wel weer een berichtje van ons verschijnen.

    Veel liefs en een dikke kus!

    Jan Coen & Yvonne Lars en Floor

    BeantwoordenVerwijderen